25 Ağustos 2010 Çarşamba

ıslak kek

malzemeler:




3yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1su bardağı süt
1su bardağınından 2 parmak eksik sıvı yağ
2yemek kaşığı kakao
1,5su bardağı un
kabartma tozu
vanilya

yapılışı:

1-yumurta ve şeker mikserle 10dk. çırpılır.

2-süt ve yağ eklenip iyice çırpılır.

3-kakaoda eklenip çırpılmaya devam edilir.bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır.

4-kalan karışma un,kabartma tozu ve vanilya eklenip iyice çırpılır.

5-yağlanmış kare bir borcama kek hamuru dökeriz ve 180derecede 35*40dk. pişiririz.

6-fırından çıkardığımız keki sıcakken dilimleyip ayırdığımız bir bardak karışımı üzerine dökeriz.soğuduktan sonra servis ederiz.arzuya göre üzerini hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails