26 Ağustos 2010 Perşembe

kuru dolma


malzemeler:


10adet kuru patlıcan
10adet kuru dolmalık biber
2kuru soğan
4diş sarımsak
1su bardağı pirinç
maydanoz
dereotu
kimyon
karabiber tuz
salça
zeytinyağı

yapılışı:kuru malzemelerimizi sıcak suda yumuşayan kadar haşlıyoruz.diğer tarafta soğanı yemeklik doğruyoruz.sarımsakları doğruyoruz,dereotu ve maydanozu doğruyoruz.yıkadığımız pirinçle baharatları,salçayı,zeytinyağı ,soğanları,sarımsakları ve yeşillikleri karıştırıyoruz.haşlanmış kuru biber ve patlıcanları iç malzememizle dolduruyoruz.patlıcanları ağız ağıza veriyoruz ki içler çıkmasın diye.üzerini aşacak kadar su ekliyoruz.azcık zeytinyağı gez diyoruz.tuzunu da ekleyip kaynanayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails