26 Ağustos 2010 Perşembe

etimek tatlısı


malzemeler:


1paket tuzsuz etimek

2,5 su bardağı toz şeker

3su bardağı su

üzeri için:

1kg süt

2yemek kaşığı un

2yemek kaşığı nişasta

1çay bardağı toz şeker

en üstü için:

1paket kremşanti

1su bardağı soğuk süt

yapılışı:

1-2,5su bardağı şekeri tencerede kahverengi renge dönene kadar karıştırarak pişir.üzerine suyu ekleyip karıştır.şeker eriyene kadar kaynat.kaynayan şerbeti sıcakken kare tepsiye dizilmiş etimeklerin üzerine dökün.

2-un,nişasta,şeker ve sütü karıştırıp muhallebi kıvamında pişirip ve şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökün.

3-kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp muhallebi soğuduktan üzerine bir güzel sürün.

4-soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails