pandispanyası için:
4yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
kreması için:
hazır dr.oetker pasta dolu kreması vanilinli
üzeri için:bi paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 çelikli jöle
1adet muz
6-8 adet çilek
yapılışı:ilk önce pandispanyamızı hazırlıyoruz.bunun için yumurta ve şekeri mikserle 10 dk. yoğurt kıvamına gelen kadar köpürtüyoruz.ardından unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve güzelce çırpıyoruz.24 cmlik yuvarlak bir kalıpta,170 derecede pişiriyoruz.
kekimiz piştikten sonra ılımasını bekliyoruz ve enine 3 e bölüyoruz.aralarına hazırladığımız keramayı ve muz dilimlerini koyuyoruz.en üstene gene önceden hazırladığımzı kremşantiyle kaplıyoruz.kremşantinin üzerine ortadan böldüğümüz çilekleri yerleştiriyoruz.üzerine hazırladığımız çlikeli jöleyi döküp pastanın tamamını kaplıyoruz.en son limon suyuna batırdığımız muz dilimlerinide yerleştirip buz dolabımıza kaldırıyoruz.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder