25 Ağustos 2010 Çarşamba

meyaneli tavuk çorbası(eskişehir,mihalıcçık)

MALZEMELER:



1adet tavuk göğsü
3yemek kaşığı un
10 bardak tavuk suyu
1 fincan şehriye
sıvı yağ
tuz nane

yapılışı:
tavuk göğsü haşlanır.bir tencereye sıvı yağ koyulur unda eklenip koyu bir renk alana kadar kavrulur.kavrulan unu ilk önce soğuk suyla biraz açtırıp ardından tavuk suyunu ekleyin.tavuk göğsünü didikleyip kaynayan çorbaya ekleyin ardından şehriyeleride ekleyip,tuzunu ve nanesini katın şehriyeler kabarana kadar kısık ateşte pişirin.normalde biraz koyu bir çorba olması kabul görür.bu tarif bizim mihalicçık tarafında genellikle yapılan bir lezzettir.

Hiç yorum yok:

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails