24 Ağustos 2010 Salı

labada sarması

sevilayinaynasi

labadaya bizim köyümüzde galiyen olarak adlandırırlar.bende çocukluğumdan beri çok severek yerim.bu tarifimde sizlere ölçü veremeyeceğim ama nasıl yapıldığını anlatacağım.ben pazardan bir bağ labada aldım.içine kıyma,kuru soğan,pirinç,karabiber,tuz koyarak çiğ olarak bir iç hazırladım.labadaları sıcak suya batırıp sadece renginin değişmesini sağlayın çok bekletirseniz yapraklarınız yırtılabilir.labadanın orta kısmındaki sert bölgeyi kesip isterseniz parmak isterseniz muska şeklinde sarabilirsiniz.sarımsaklı yoğurtla servis yapmanızda benim önerim:)

Hiç yorum yok:

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails