4 Eylül 2010 Cumartesi

kadir geceniz mübarek olsun...

"Şüphesiz, o Kur'ân'ı Kadir Gecesinde indirdik. Bilir misin, Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

"O gecede melekler ve Cebrail Rablerinin izniyle her iş için arka arkaya iner. O gece, tan yerinin aydınlanmasına kadar bir selâmettir."

"O gece yeryüzüne inen meleklerin sayısı çakıl taşlarının sayısından çok daha fazladır"

"Kim inanarak, sevabını ancak Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesinde kıyam üzere olursa (uyanık kalıp ihya ederse) geçmiş günahları affedilir." (6)

1 Eylül 2010 Çarşamba

SÜTAŞ bayram tatlım geldi...


bugün evimize kargoyla gönderilmiş güzel bir paket geldi.özenle hazırlanmış içindeki sütaş tatlım'ların bozulmamsı için 2 ayrı buz tableti  ve 12tanede sütaş tatlım konulmuş.buradan çok çok teşekkür ederim ne yalan söyleyeyim reklamlarınız da gördüğümde inanmamıştım ama bir şansımı deneyeyim diye; arkadaşlarımla iftar yemeğinde çekildiğimiz fotoğrafımızı gönderdim.bayramda demiştiniz;ama bayramdan önce gönderdiniz...buda sütaşın ne kadar güvenilir olduğunu birkez daha göstermiş oldu...arkadaşlarım sizlerde katılmak isterseniz http://www.sütaş.com.tr/ adresini ziyaret edip sütaş ürünüyle birlikte çekilmiş olduğunuz fotoğrafınızı ekleyip bu güzel tatlılardan yiyebilirsiniz.ayberk gelir gelmez çilekli olanı açtı ve yedi.o yüzden resimde birisi eksik:)bende iftar sonra inş. çikolatalı olanlardan yiyeceğim:)pek bi canım çekti:)

30 Ağustos 2010 Pazartesi

kırmızı pancar turşusu


sarımsak ve ekşiyi sevenler kesinlikle bu turşuyu denemeli,görünüşü kadar tadı harika,iştah artırıcı ve sağlık bir turşu.

malzemeler:
1-1,5 baş sarımsak(büyüklüğüne göre)
100ml zeytin yağ(yaklaşık bir çay bardağı)
100ml limonsuyu(2limon yeterli oluyor)
1litre su
2tatlı kaşığı kadar tuz

1kilo gram kırmızı pancar

yapılışı:

pancar ilk olarak soymadan ortalarından tam kesmeden artı şeklinde kesilip yumuşayana kadar haşlanır.haşladığımız pancarı küçük küçük doğruyoruz ve sosumuzu hazırlıyoruz.sarımsaklarımızı soyuyoruz üzerine zeytin yağ,limon suyu,tuzu ekleyip blendardan geçiriyoruz.aynı süt kıvamında bir şekil alıyor suyumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.ardından doğradığımız pancarlarımızın üzerine döküp servis ediyoruz.

NOT:hazırladığımız turşuyu buzdolabında bekletiyoruz ve 3gün içinde tüketiyoruz.

afiyet olsun.

süpriz biber dolması

ramazan sofralarınıza değişik meze arıyorsanız işte güzel bir tarif size.hem pratik hemde kızartmayı sevenler için güzel bir tarif.

malzemeler:
10adet dolmalık biber(ben kişi başı olarak düşündüm)
1patates
1patlıcan
1domates
kızartmak için sıvı yağ
tuz

yapılışı:
biberlerimizin içlerini temizleyip güzelce yıkıyoruz.patatesimizi ve patlıcanımızı soyup küp küp doğruyoruz.patlıcanımızı tuzlu suda 15dk. kadar bekletiyoruz.ardından patates ve patlıcanı yağda kızartıyoruz.kızarttıklarımızı dolmalık biberlerin içlerine doldurup ağzını domatesle kapatıyoruz kızgın yağda dolmalık biberimizi de kızartıp sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.afiyet olsun.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!


Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşmanlara veriliyor, bizim de bunu kabul etmemiz isteniyordu.


Türk milletinin bu durumu kabul etmesi elbette mümkün değildi. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla, lideriyle kucaklaşan Anadolu, Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Amasya Genelgesi'nin yayınlanmasının ardından Erzurum ve Sivas Kongreleri yapıldı. Daha sonra 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelen Atatürk, 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurdu. Böylece hem memleketin yönetimi halkın iradesine verilmiş oluyordu. Hem de Kurtuluş Savaşı'nın merkezi Ankara oluyordu.

TBMM meclisi yaptığı görüşmelerde yurdun durumunu ve kurtuluş çarelerini aradı. "Misak-ı Millî sınırları içinde vatanın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı görüşü"nden hareketle, düşmanla mücadele kararı alındı. Oluşturulan düzenli ordularla savaşa girildi. İlk başarı, Doğu'da Ermeni çetelerine karşı kazanıldı. Daha sonra, Batı cephesinde, Yunanlılarla, I. İnönü ve II. İnönü Savaşları yapıldı. Bu savaşların kazanılmasıyla Yunanlılar'a büyük bir darbe indirilmiş oldu. Bunun üzerine Yunan ordusu yeniden saldırıya geçti. Saldırı üzerine Mustafa Kemal, ordularına: "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz." emrini verdi.

Türk askeri, büyük bir azim ve fedakârlıkla bu karara uydu. 23 Ağustos ve 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Meydan Muharebesiyle, Türk milleti 1699 Karlofça Antlaşmasından beri ilk defa toprak kazanmaya başlıyordu. Sakarya Savaşı, Türk milletinin savunma durumundan taarruz durumuna geçtiği önemli bir savaş olarak da tarihe geçti. Bu zafer sonunda, TBMM tarafından, Mustafa Kemal'e "gazi" unvanı ve "Mareşal" rütbesi verildi.

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşı'ndan sonra, büyük bir taarruzla düşmanı tamamen yok etme kararı alındı.

1922 yılı Ağustosuna kadar, hazırlıklar tamamlandı. Güneydeki Türk birlikleri, büyük bir gizlilik içinde Batı cephesine kaydmld". İstanbul'daki cephane depolarından silah ve cephane kaçırıldı. İtilaf Devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hâle getirilen toplar onarıldı. Yeni silahlar satın alındı. Ordumuza taarruz eğitimi yaptırıldı. Bu hazırlıklardan sonra, Gazi Mustafa Kemal'in başkomutan-lığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos'ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis'te vardı.

Bu savaş, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık

Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.

Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz.

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails