24 Ağustos 2010 Salı

puf böreği

MALZEMELER:




•3 su b. un

•2 çorba k. sirke

•1 tatlı k. tuz

•alabildiği kadar su

Aralarına için:



•sıvıyağ





İç harcı için:



•150 gr. beyaz peynir

•1 tutam maydanoz

•1 tutam dereotu,1taze soğan



karabiber



Kızartmak için:



•sıvıyağ



YAPILIŞI:



HAMURU İÇİN:un,sirke,tuz ve su bir güzel yoğurulur.dinlenmesi için biraz bekletilir.hazırladığımız hamur 7 eşir bezeye ayrılır.bezeler tatlı tabağı yüklüğünde açılır ve araların sıvı yağ sürülüp buzdolabında bekletilir.



bu esnada iç harcı hazırlanır.maydanoz,dereotu,taze soğan ince ince kıyılır.peynirle karıştırılıp azda karabiber eklenir.



hazırladığımız hamuru bir merdane yarımıyla çok ince olmacık şekilde açarız.iç harçtan yarısının üzerine koyup diğer yarısını üzerine kapattıktan sonra bir su bardağıyla kesiyoruz.ve iyice kızmış yağda kızartıyoruz.kızardıktan sonra kağıt havlunun üzerine alıp,fazla yağını alıyoruz.ama ben bir dahaki sefere kare kare şekilde keseceğim.çünkü artan hamurdan yaptığımda ilk olanlar gibi güzel bir sonuç almadım.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails