24 Ağustos 2010 Salı

evde kefir yapımı

akıllı bebekten arkadaşım filizciğimin bizlerle paylaştığı eminim çoğu kişinin işine yarayacak kefir tarfini bende sizlerle paylaşmak istedim.filizcim teş.ederim canım....
kefirn nasıl yapıldığını resimlerle anlatmaya çalışacağim.ilk önce kefir taneleri yukarıda gördüğünüz resimde

bu taneleri oda sıcaklığındaki yani 20-25 derece süte ekliyoruz.kesi nlikle cam yada paslanmaz çelik olucak kabımız..bakır aliminyum asla kullanılmıyor.

sonra üstüne bişey kaçmayacak şekilde kapatıyoruz ama sıkıca değil hava alacak şekilde de açık kalacak ve karanlık bir yerde bir dolap içinde 18-24 saat bekletiyoruz ve pıhtılaşıyor.

sonra pıhtılaşmış halde dolapta 8-12 saat bekletiyoruz.


daha sonra çıkarıp bir güzel süzüyoruz .kesinlikle plastik bir tel süzgeçle süzüyoruz taneler süzgecin üstünde, oluşmuş kefirde içime hazır kabımıza aktarılıyor.
sonra kevgirde kalan kefir tanelerini kaynamış ve soğutulmuş tertemiz suyla yıkıyoruz ve kullanmayacaksak temiz suyun içine koyup buzdolabına koyabiliriz kullanacaksak tekrar sütün içine ekler kefir yaparız.

bu şekilde buzdolabında bekletiyoruz.




afiyet olsun.lütfen deneyenler yorum bıraksınlar....

kefirimiz içecek haline gelmiş bulunmakta:)

Hiç yorum yok:

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails