24 Ağustos 2010 Salı

haşhaşlı pasta

resimimi netten bulabildim ama küçük yayınlayabiliyorum.(negatif.comzede)

malzemeler:




3yumurta

1su bardağı tozşeker

1su bardağı süt

1su bardağı sıvıyağ

1su bardağından 1 parmak eksik haşhaş

1su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 vanilya

1kabartama tozu



şerbeti için:

2su bardağı şeker

2su bardağı su

2-3 damla limon suyu



üzeri için:

1paket kremşenti

1su bardağı soğuk süt





yapılışı:



1-yumurta ve şeker mikser yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.

2-süt ve sıvıyağ eklenip çırpılmaya devam edilir.

3-irmik,haşhaş,un,kabartma tozu,vanilya bi kapta karıştırıp harca ekneir ve güzelce çırpılır.



4-yağlanmış bir borcama harcımızı döküp 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.



5-bu esnada şelbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.



6-krem şantimizi hazırlayıp dolabımıza koyuyoruz.



7-pişen kekimiz ve kaynayan şelbetimiz iyice soğuduktan sonra şelbeti kekin üzerine döküyoruz.ve kek şelbeti çektikten sonra kremşantimizi sürüp haşhaşla süslüyoruz.



afiyet olsun.

1 yorum:

zeynep dedi ki...

Hoş geldiniz sevilayin aynası..haşhaşa bayılırım denemek isterim bu lezzeti..Beklerim bende sizi ağırlamaktan keyif alırım..Sevgiyle..
http://istezeynep.blogspot.com/

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails