26 Ağustos 2010 Perşembe

ekşimiş yoğurtla çökelek yapımı


sizinle çok güzel bir tarif paylaşacağım.hemen hemen çoğu evde ekşiyen yoğurtlarımız oluyordur.çöpe atmak yerine börekleriniz için güzel bir peynir elde edebilirsiniz.hatta biz çökeleğin üzerine zeytinyağı döküp kahvaltılarımızda yiyoruz.çökeleğin ne kadar faydalı olduğunu belki bilmiyorsunuzdur.peynirler arasında kalsiyum bakımından en zenginidir.lütfen şu kriz döneminde hiç bir şeyinizi ziyan etmeyin.şimdi nasıl yaptığımı size anlatayım;

malzemeler:


elinizde bulunan ekşimiş yoğurt
tuz
su

yapılış:yoğurdumuzu ve suyu karıştırıp tuzlu ayran şekline getiriyoruz ve ocağimiza alıp orta ateşte bir taşım kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.ılıdıktan sonra temiz bir dülbentle suyunu süzdürüyoruz.iyice süzüldükten sonra çökeleğiniz yemeğe hazır.afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yani sevilay muhteşemsin ne diyeyimki.
inan bu biidiğim bişey ama hiç yapmak gelmemişti aklıma.iyiki yer vermişsin bloğunda bu bilgiye.
dolabımda atmadığım ama bi haylide günü geçmiş yoğurdum vardı öyle iyi olduki bunu görmek şimdi.hemen ayran yapmaya gidiyorum ve ateşe koymaya.yarın kahvaltıda buna en çok mustafa bayılıcak.bugün vardiyeci yarın evde.bayılır böyle lorlara.öptüm canım.

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails