malzemeler:
4yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1su bardağı haşlanmış ve püre haline getirilmiş ıspanak
1limon kabuğu rendesi
1vanilya
1 kabartma tozu
bu kekin tarifini http://arzumcum.blogcu.com/ aldım ve çok güzel oldu.
kremesı için:
2tepelme yemek kaşığı un
2tepeleme yemek kaşığı toz şeker
3su bardağı süt
1vanilya
1 kaşık margarin
üzeri için:1paket toz krem şanti
1su bardağı soğuk süt
yapılışı:
1-şeker ve yumurtalar yoğurt kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır.sıvıyağda eklenip çırpılmaya devam edilir.sırasıyla ıspanak püresi,limon kabuğu rendesi,un kabartma tozu,vanilya eklenip iyice çırpılır.24 cmlik kelepçeli kalıpta 35-40 dk pişirilir.180derecede.
2-un,şeker ve süt karıştırılıp ocakta muhallebi kıvamında pişirilir.ocaktan inirmeye yakın margarin ve vanilya eklenip pişirmeye devam edilir ve göz göz olduktan sonra soğumaya bırakılır.
3-krem şanti paketin üzerindeki tarife uygun hazırlanıp buzdolabında bekletilir.
4-pişen kekimiz bir ip yardımıyla 4e bölüyoruz 1 parçasını ayırıp elimizle uvalıyoruz ve küçük kırıntılar elde ediyoruz.diğer 3parçanın arasına hazırladığımız kremeyı döküp üzerinede kremşantiyele süslüyoruz.en son krıntı halindeki keklerimizi üzerine dekor olarak kullanıyoruz.
afiyet olsun.muhakak deneyin pişman olmazsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder