25 Ağustos 2010 Çarşamba

ıspanaklı pasta

malzemeler:




4yumurta

1/2 su bardağı sıvıyağ

1,5 su bardağı toz şeker

1su bardağı haşlanmış ve püre haline getirilmiş ıspanak

1limon kabuğu rendesi

1vanilya

1 kabartma tozu

bu kekin tarifini http://arzumcum.blogcu.com/ aldım ve çok güzel oldu.

kremesı için:

2tepelme yemek kaşığı un

2tepeleme yemek kaşığı toz şeker

3su bardağı süt

1vanilya

1 kaşık margarin

üzeri için:1paket toz krem şanti

1su bardağı soğuk süt

yapılışı:

1-şeker ve yumurtalar yoğurt kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır.sıvıyağda eklenip çırpılmaya devam edilir.sırasıyla ıspanak püresi,limon kabuğu rendesi,un kabartma tozu,vanilya eklenip iyice çırpılır.24 cmlik kelepçeli kalıpta 35-40 dk pişirilir.180derecede.

2-un,şeker ve süt karıştırılıp ocakta muhallebi kıvamında pişirilir.ocaktan inirmeye yakın margarin ve vanilya eklenip pişirmeye devam edilir ve göz göz olduktan sonra soğumaya bırakılır.

3-krem şanti paketin üzerindeki tarife uygun hazırlanıp buzdolabında bekletilir.

4-pişen kekimiz bir ip yardımıyla 4e bölüyoruz 1 parçasını ayırıp elimizle uvalıyoruz ve küçük kırıntılar elde ediyoruz.diğer 3parçanın arasına hazırladığımız kremeyı döküp üzerinede kremşantiyele süslüyoruz.en son krıntı halindeki keklerimizi üzerine dekor olarak kullanıyoruz.

afiyet olsun.muhakak deneyin pişman olmazsınız.

Hiç yorum yok:

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails