26 Ağustos 2010 Perşembe

kümbet pasta


MALZEMELER:


keki için:

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

KREMASI İÇİN:

1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı hindistan cevizi

ÜZERİ İÇİN:

1paket çikolata sosu
2,5 bardak süt

yapılışı:kekimizi hazırlıyoruz ilk olarak.yumurta ve şekeri yoğurt kıvamına gelene kadar mikserle 3-4 dk.çırpıyoruz ardından un,k.tozu,vanilya ve kakaoyu da ekleyip iyice çırpıyoruz.26cm çapında yuvarlak kalıpta 175 derecelik fırında 35-40dk pişiriyoruz.fırından çıktıktan sonra ılımasını bekliyoruz ve ortadan 2ye bölüyoruz kekimizi.kekimizin fırında piştiği sırada iç dolgu kremasını hazırlıyoruz.süt,şeker ve nişastayı karıştırıp ocakta karıştırarak pişiriyoruz,ocaktan indirdikten sonra hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.sonra yuvarlak büyük kaseye 2ye böldüğümüz kekin birini güzelce yerleştiyoruz hafif hafif bastırıp kasenin şeklini aldıyoruz ve kremamızı kekin üzerine döküyoruz.kalan kekide üzerine kapatıp buzdolabında bir gece bekletiyoruz.ertesi gün çikolata sosunu hazırlıyoruz ve kaseden çıkardığımız pastanın üzerine döküyoruz.üzerinede hindistan ceviziyle süsleyip servis yapıyoruz.

afiyet olsun.

not:çikolata sosu artıyor ben onun içine petibör bisküvi kırdım ve buzdolabına koydum aynı mozaik pasta gibi oldu.


buda pastamız kesildikten sonraki hali.

Hiç yorum yok:

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails