26 Ağustos 2010 Perşembe
etimek tatlısı
malzemeler:
1paket tuzsuz etimek
2,5 su bardağı toz şeker
3su bardağı su
üzeri için:
1kg süt
2yemek kaşığı un
2yemek kaşığı nişasta
1çay bardağı toz şeker
en üstü için:
1paket kremşanti
1su bardağı soğuk süt
yapılışı:
1-2,5su bardağı şekeri tencerede kahverengi renge dönene kadar karıştırarak pişir.üzerine suyu ekleyip karıştır.şeker eriyene kadar kaynat.kaynayan şerbeti sıcakken kare tepsiye dizilmiş etimeklerin üzerine dökün.
2-un,nişasta,şeker ve sütü karıştırıp muhallebi kıvamında pişirip ve şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökün.
3-kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp muhallebi soğuduktan üzerine bir güzel sürün.
4-soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder