MALZEMELER:
3yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1 avuç damla çikolata
YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtalar mikserle 5dakikaya yakın çırpılır,
süt ve sıvı yağda eklenip iyice çirpılır.un ve kabartma tozu elenerek karışımın üzerine eklenip iyice çırpılır.portakal kabuğu eklenip yağladığımız kalıba dökülür.en son kalıba döktüğümüz harcın üzerine damla çikolatalar eklenip 175 derecelik fırında 40dakikaya yakın pişirilir.afiyet olsun.
NOT:(fırından çıkardığımız kalıbı ıslak bezinin üzerinde bekletip ılıdıktan sonra kalıbı ters çevirip keki çıkaralım.)
1 yorum:
süt yerine bir bardak portakal suyu koyarsanız daha keskin aromalı olur..
Yorum Gönder