17 Aralık 2010 Cuma

yumurtalı ekmek


eşim ve benim kahvaltılarda severek yediğimiz pratik bir tarif.istediğimiz kadar ekmeği ince dilimleyip üzerine domates salçası sürüyoruz ve çırpılmış yumurtaya batırıp,tavada kızdırdığımız margarinle kızartıyoruz.çok nefis oluyor.denemenizi öneririm.

kıbrıs'ın meşhur patates köftesi


MALZEMELER:


250GR kıyma

3 orta boy patates

1kuru soğan

1tutam maydanoz

1yumurta

tuz

karabiber

kimyon

kekik

yapılışı:patatesler rendenin ince tarafıyla rendelenir suyu iyice süzülür ve üzerine bir soğanı rendeliyoruz.maydanozları ince ince kıyıp ekliyoruz.yumurtayı ekliyoruz.baharatları kıymayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz.ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassılaştırıp kızgın yağda kızartıyoruz afiyet olsun.

krep,kısır ve supangle


KISIR :


malzemeler:

2su bardağı köftelik bulgur

1kuru soğan

3 tane taze soğan

mor lahana istediğiniz kadar

3yaprak marul

1tutam dereotu

1tutam maydanoz

1limon suyu

1yemek kaşığı domates salçası

1yemek kaşığı biber salçası

zeytinyağı

kuru nane,kekik ve tuz

yapılışı:buldur üzerini biraz aşacak şekilde sıcak suyla ıslatılır,10dk demlenmeye bırakılır.ardından tüm yeşillikler,soğan,m.lahana ince ince doğranır.

demlenen bulgurun üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ,salçalar,baharatlar,limon suyu eklenip iyice karıştırılır.sonra yeşilliklerde eklenir.tuzunu da ayarladıktan sonra servis edilir.


KREP:


MALZEMELER:

2su bardağı süt

2yumurta

2su bardağı un

1çay kaşığı kabartma tozu

küçük bir kase ezilmiş beyaz peynir

1tutam maydanoz

tuz

zeytinyağı


YAPILIŞI:

bir kapta,un,süt,yumurta,kabartma tozu çırpılır üzerine peynir ve maydanozda eklenip iyice çırpılır.

sonra yağladığımız tavada 5yemek kaşığı krep hamurundan serilip altlı üstlü pişirilir.




SUPANGLE:


MALZEMELER:


•1 lt süt

•1 su bardağı toz şeker

•1 yumurta sarısı

•2 yemek kaşığı nişasta

•1 yemek kaşığı un

•2 yemek kaşığı tepeleme kakao

•1 paket bitter çikolata

•ve kek parçaları

yapılışı:Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine yumurta sarısı ekleyin.Üzerine 1 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı nişasta,1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao ilave edip muhallebi kıvamında pişirin.Muhallebin altını kapatın tencereye bitter çikolatayı ilave edin.Kalıplara kek parçalarını koyarak üzerine pişirdiğiniz supangleyi dökün.ve soğuduktan sonra servis edin.


bu tarifi nalan mutfakta arkadaşımdan not almıştım daha önce denedim çok güzel oldu.


afiyet olsun.

kavurmalı börek


malzemeler:

3su bardağı un,dr.oetker maya,tuz,ılık su




içi için:1kase kavurma,2soğan,tuz,karabiber



kızartmak için:sıvı yağ



yapılışı:ilk önce hamurumuzu karıp yarım saat mayalandırıyoruz.bu esnada iç malzemeyi hazırlıyoruz.kavurmamızı bir tavaya alıp azcık eritiyoruz sonra yemeklik doğradığımız soğanlarıda ekleyip çok az soteliyoruz soğanlar ölmeyecek,ocaktan indirip tuz ve karabiberini ekliyoruz.mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp aynı poğaça yapar gibi böreğimizi hazırlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.afiyet olsun.

sahanda peynirli börek

eee tavada olurda küçük yumurta sahanında olmaz mı yani börek:)elimde olan malzemelerle pazar kahvaltılarına süper ve pratik bir tarif.pazar günü için börek tarifiniz benden:)yapması da sizden


malzemeler:




3adet hazır yufka

1/2çay bardağı sıvı yağ

1/2 çay bardağı yoğurt

1 su bardağı süt



iç harcı için



100gr beyaz peynir

dereotu maydanoz ve 1 kuru soğan





yapılışı:sahanın altı yağlanır,yufkanın biri dışa sarkacak şekilde serilir ve süt,yağ,yoğurt karışımından 3-4 kaşık dökülür.diğer yufkalar yarıya bölünür ve buruşturularak tavaya teker teker aralarına bol sos dökerek yerleştirilir.en ortasına iç harcımızın malzemelerini karıştırıp sereriz.en son dışa sarkan yufkayı üzerine örtüp kalan sosu üzerine dökeriz ve kısık ateşte üzeri kapalı şekilde altlı üstlü ters düz ederek kızartırız.



afiyet olsun....

16 Aralık 2010 Perşembe

aşure


malzemeleri:

yarım kg. göce
3kase haşlanmış nohut
3kase haşlanmış kuru fasulye
3kase toz şeker
1portakal kabuğu minik  minik dilimlenmiş
10-15 adet kuru kayısı
10adet kuru incir
yarım kase kuru üzüm
10 tane karanfil
3tane elma
1 fincan kuş üzümü
süslemek için:
kabuğu soyulmuş kavrulmamış badem
fındık
ceviz içi
nar taneleri

yapılışı:

1-göce bir gece önceden iyice yıkanır.ardından 10-15 dk. bolca suyla haşlanır ve bir battaniyeyle sarılıp sabaha kadar şişmesi beklenir.

2- nohut ve fasulye ayrı ayrı haşlanır.(ben genelde 1 kg lık paketler halinde haşlayıp aşure için kullanacağım malzemeyi aldıktan sonra geriye kalan haşlanmış nohut ve fasulyeyi buzluğuma koyuyorum.)

3-göce epey büyük bir tencerede bol suyla kaynatılır.ardından nohut ve fasulye eklenir karıştırılır.biraz kaynatılır.arada su eklemeniz gerekirse kesinlikle unutmamanız gereken şey, su hep sıcak olacak.

4-kayısı,incir,kuru üzüm,kuş üzümü ayrı kaplarda kaynar suyla ıslanır ve şişmeleri beklenir.

5-portakal kabuğu ve elma küçük küçük doğranır.

6-karanfil bir cezvede 1çay bardağı suyla haşlanır ve suyunu kullanmak üzere kenara alınır.

7-fasulyeden sonra yumuşamış olan üzüm ve kuş üzümü eklenir.

8-ardından sırasıyla kayısı,portakal kabuğu,elma atılır.karanfil suyu dökülür.şekerinde eklenip güzelce karıştırılır.ayrıca aşuremiz ocağa ilk koyduğumuz andan itibaren sık sık karıştırıyoruz.tüm malzemeler 10-15 dk. kaynadıktan sonra servis yapmak için kaselere alabilirsiniz.

üzerini tarçın,cevizi içi,badem,fındık ve nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.burada da bir püf söylemem gerekirse kuru yemişler aşureyi karartacağı için yemeden önce eklenmelidir.afiyet olsun.

muharrem ayınız mübarek ve bereketli olsun.

cevizli ev baklavası ve baklavayı yıldız şeklinde kesmenin resimli anlatımı

kayıplarda olan ben,bayramdan önce eklemem gereken tarifimle sizlerleyim.neyse ALLAH nasip eder gelecek bayramı görürsek benim bu güzel tarifimi deneyip kesimini resimlerle anlatacağım şekilde dilimlersiniz.uzun zamandır bloguma yeni tarifler ekleyememin sebebi biraz tembellik birazda pc değişikliğinden kaynaklandı.ama bundan sonra daha sık eklemeye çalışacağım tabi sevgili arkadaşlarımın güzel ve motive edici yorumlarıyla:)yorum yapmadan geçmeyin haaa...

bu resim şerbetsiz hali.

malzemeler:




3adet yumurta

1su bardağı yoğurt

1su bardağı sıvı yağ

1 kaç damla limon suyu

2kabartma tozu

aldığı kadar un

1tatlı kaşığı sirke



1paket nişasta

1kase ceviz içi



şerbeti için:

5 su bardağı şeker

5su bardağı su

1kaç damla limon suyu

yapılışı:




hamuru için tüm bir kaba yoğurt,sıvı yağı,yumurta ve unu koyuyoruz.unun üzerine kabartma tozunu ekleyip 1kaç damla limon suyu sıkıyoruz.sirkesini ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.hamuru biraz beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.tüm bezleri nişastayla açıp 5er 5er üst üste koyup bir yufka haline getiriyoruz.bu şekilde tüm bezeleri açıyoruz.yufkaların arasına bol ceviz içi koyup baklavamızı hazırlıyoruz.baklavamızı dilimledikten sonra 1 paket sana tereyağlı margarini eritip sıcak sıcak üzerine döküyoruz ve 150 derecelik fırında kızarana pişiriyoruz.



şerbetimizi de hazırlayıp baklava soğuk şerbet ılıkken döküyoruz.afiyet olsun.

*şimdi yıldız şeklinde nasıl kesildiğini resimlerle anlatmaya çalışacağım inşallah sizlere faydalı olabilirim.artık kesince bi teşekkür yorumu bırakırsınız.bende biraz fazla mı oldum ne:)))))))


ilk öncelikle eşit bir şekilde 4 eşit parçaya kesiyoruz.

sonra 8 eşit parçaya kesiyoruz.

her dilimden birini şekilde görüldüğü gibi önce bir kenara paralel,

sonra diğer kenara paralel kesip,

aynı işlemi diğer parçalara da uyguluyoruz.vee ortaya bu güzel şeklimiz çıkıyor;)

şerbetli halinin ne yazık ki resmi yok ama tadı bir harika.inşallah sizlerde dener ve tarifimden memnun kalırsınız.allah yaptığınızda ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin.

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails