resimimi netten bulabildim ama küçük yayınlayabiliyorum.(negatif.comzede)
malzemeler:
3yumurta
1su bardağı tozşeker
1su bardağı süt
1su bardağı sıvıyağ
1su bardağından 1 parmak eksik haşhaş
1su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1kabartama tozu
şerbeti için:
2su bardağı şeker
2su bardağı su
2-3 damla limon suyu
üzeri için:
1paket kremşenti
1su bardağı soğuk süt
yapılışı:
1-yumurta ve şeker mikser yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.
2-süt ve sıvıyağ eklenip çırpılmaya devam edilir.
3-irmik,haşhaş,un,kabartma tozu,vanilya bi kapta karıştırıp harca ekneir ve güzelce çırpılır.
4-yağlanmış bir borcama harcımızı döküp 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
5-bu esnada şelbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
6-krem şantimizi hazırlayıp dolabımıza koyuyoruz.
7-pişen kekimiz ve kaynayan şelbetimiz iyice soğuduktan sonra şelbeti kekin üzerine döküyoruz.ve kek şelbeti çektikten sonra kremşantimizi sürüp haşhaşla süslüyoruz.
afiyet olsun.
1 yorum:
Hoş geldiniz sevilayin aynası..haşhaşa bayılırım denemek isterim bu lezzeti..Beklerim bende sizi ağırlamaktan keyif alırım..Sevgiyle..
http://istezeynep.blogspot.com/
Yorum Gönder