Evettt bugün sizlere karaciğer dostu enginarın tarifini vereceğim.benim enginarla tanışmam evlendikten sonra oldu:)ben eskişehirli olduğum için bu tarz sebzeleri hiç tatmamıştım,eşim aydınlı...egeli olunca değişik sebze ot yemekleri yapıyor kayınvalidem.bu tarifide ondan öğrendim.gerçekten çok lezzetli...bizim ailede kime pişirdiysem severek yedi.enginarın vasıtasıyla iyiki evlenmişim diyorum kocişimle:)ben enginar ayıklamayı bilmiyorum,kayınvalidem sağ olsun ayıklayıp bana gönderiyor.ama enginarın yaprak kısımlarının iç katı bölümlerini bide sapını soyup içindeki beyaz bölgeyi çıkardığını biliyorum.özellikle enginarın baş bölgesi yapraklarıyla birlikte bir harika...eğer denemediyseniz lütfen sağlığınız için mutfağınıza koyun derim bu sebzeyi...nasıl yapıldığına da gelince;
malzemeler:
1kg ayıklayıp temizlenip haşlanmış enginar
100gr kıyma
dereotu
salça
tuz
sıcak su
2yemek kaşığı pirinç
yapılışı:ilk önce soğanımızı yemeklik doğrayıp zeytin yağda kavuruyoruz.ardından kıymayı atıp kavuruyoruz.sonra dereotu ve pirinci atıp iyice kavuruyoruz sonra enginarımızı koyuyoruz biraz karıştırıp salçamızı da ekliyoruz ve sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
afiyet olsun
1 yorum:
offffffff nasıl canım çekti anlatamam.nefis bi lezzet gerçekten sevilaycım.
hele ben sade yaaprdım hep senden kıymalı pirinçli öğrendiğimden beri hep öyle yapıyorum inanki.hem daha doyurucu ve bereketli oluyor hemde dahada lezzetli.malum enginarın yenen kısmı azdır bizde yaprağıyla sıyırarak yesek bile içine patates koyuyorduk ama pirinç ve kıymalı dahada lezzetli oldu.hele o dereotu bu kadarmı yakışır enginara oda sayende öğrendiğim birşey.birde azıcık limon ekledim ben geçen baharda yaptığımda.
ayyyyyyyyy çıksada yesek çok istedi canım.dolaptada yokki çıkarıp pişirsem.markettekiler soyulmuş ben yapraklı isterim.
napalım artık bu resimle gidereyim özlemimi çıkana kadar pazarlarda.ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder