3 Şubat 2011 Perşembe

bugünler de ne mi? yapıyorum...gelin şalı...



nasıl beğendiniz mi?şimdilik sadece resimlerini ekliyorum arzu ederseniz anlatımını da yazabilirim.yapımı çok kolay ve şık bir şal.iki tane evlenecek erkek kardeşim olunca onların çeyizine yapmak istedim.nasip olur evlenirse gelinlerimizi bekliyor olacak şallarım:)sipariş verirseniz de örebilirim:)

şalın anlatımını aldığım istekler üzerine yazacağim.eğer yazdıklarımdan anlayamazsanız resimleyip tekrar anlatabilirim.

1-4 zincir çekip,diğer ucuyla birleştirip küçük bir halka yapın.
2-halkayı yaptıktan sonra 5zincir daha çekip tığa 1 ilmek dolayın ve 3tane 3lü trabzan yapıp halka haline getirin.
3-ardından 3 zincir çekin ve 3tranzanla bir deliği doldurun.
4-3zincir daha çekip deliğin dibine batın ve yaprağı oluşturun bu şekilde 4 yaprak yapın.
5-sonra 4 zincir çekip çiçeğin arka kısmından 8 tane olacak şekilde oyuklar oluşturun ve aynı şekilde 3sincir çekip ,3 tane 3lü trabzan yapıp 3 zincir daha çekip dibine batıyoruz ve 8tane yaprak daha oluşturuyoruz.
6-8 yaprağın arka tarafından gene 4 zincir çekip 8 oyuk oluşturuyoruz.bu oyukları 5 tane trabzanla dolduyoruz ve aralarına 5 zincir çekiyoruz.3ü sıramızı da bu şekilde tamamladıktan sonra birleştirip 3 sincir çekiyoruz ve her trabzanın üstüne gelecek şekilde 5 tane 3 lü tranzan yaptıktan sonra aralarına 7 zincir çekiyoruz ve birleştiriyoruz.
7-birleştirdikten sonra 3 zincir çekip her tranzanın başına batıyoruz ve 3lü tranzanların 2sini ipten geçirip en üstekini tığda bırakıyoruz,en son hepsini birlite geçirip 10 zincir çekiyoruz ve aradaki 7 zincirin tam ortasından batıp 10 zincir daha çekiyoruz.bu şekilde sırayı tamamlayıp birleştiriyoruz.
8-birleştirdikten sonra geriye dönüp en son yaptığımız 10 zincirin üzerine 5 sık iğne yapıyoruz.
9-ardından 25 zincir çekip tekrar saatin ters yönünde örnektede göreceğiniz gibi 10 ilmek çektiğimizin üzrine batıp birleştiriyoruz.10 zincir daha çekip diğerinin üzerine batıyoruz.bu şekilde 3 tane olduktan sonra tekrar 25 ilmek çekip,gene 3 ten on ilmek,bi tane daha 25 ilmek ve 3 tane 10 ilmek yapıp motifimimizi tamamlıyoruz.
10- motiflerin son sırasında diğer motiflerle birleştiriyoruz.bu sefer 12 sincir çekip 25 çektiğimiz zincirin tam ortasından batıyoruz ve 12 zincir daha çekip diğer tarafa ekliyoruz.gene aynı şekilde 10 zincirle yaptığımız yerleride 5er 5er ekliyoruz.önce tek sıra 6 motif olacak sonra teker teker azaltıp 5-4-3-2-1 motife indiriyoruz.sonrada aynı motifi yarım halde yapıpüçgen kalan kısımlara ekliyoruz.yarım yapılan motifide resimleyip ekleyeyim belki size daha faydalı olur.tüm motifler( 21 tane tam,7 tane yarım motif olacak)bittikten sonra etrafına 10ar zincirle dolanıyoruz ve bu şekilde 5 sıra örüyoruz.sonra püsküllerini kesip her dliğe 3 ip olacak şekilde bağlıyoruz.en son motiflrin tam ortasına inci dikiyoruz.inşallah faydalı olabilmişimdir.sanırım resimli olsa daha faydalı olur size.en kısa sürede resimlerinide eklemek üzere:)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

maşşallah canım sen hiç yorulmazmısın senin enerjine hayranım on parmağında on marifet sana imreniyorum süpersin( serpil)

sevilayinaynasi dedi ki...

teşekkür ederim serpilim.napim evdeyim hep yaa bunlarla oyalanıyorum bende.

Adsız dedi ki...

elinze sağlık güzel olmuş.bende gelinime yapmak istiyorum fakat şal konusunda fazla tecrübem yok..zahmet olmazsa anlatımını yazarsanız çok sevinirim.

sevilayinaynasi dedi ki...

tabiki neden olmasın yazarak anlatmaya çalışacağim eğer yapamazsanız resimlemede yapabilirim.

Adsız dedi ki...

sevilaaaaaaaay canım benim . oh be şükür kavuşturana. Açılmıyordu bloğun ne zamandır. Bugün bi deniyim dedim açıldı.çok sevindim. ve o da neee. nasılda güzel bir şal modeli koymuşsun. E benimde kızım var . Bende isterim kızıma böyle güzel örgü şal.Daha minnacık ama olsun , atarım çeyizine. modelide çok güzel.Ellerine sağlık .ne güzel gelinleriniz şanslı olucak kesin.filiz

bunlarda ilginizi çekebilir belki.

Related Posts with Thumbnails